Tylsien velvollisuuksien vuosikello

Mulla on inspiroitunut olo! Tämä on tärkeää, sillä aihe on tylsä: mulla on epämääräinen lista asioita, jotka pitäisi elämässä hoitaa, jotta elämäni ja arkeni soljuisivat sulavammin ja takaraivossa ei lymyäisiä “ääh seki pitäis hoitaa” -levottomuus.

Niinpä mä keksin, että teen itselleni Tylsien velvollisuuksien vuosikellon. Jos joka kuukaudelle (pois lukien kesäkuukaudet) korvamerkitsen yhden kokonaisuuden, mikään tehtävä ei paisu liian raskaaksi suorittaa. Lisäksi sitten aina kun joku nihkeä velvoite sivuaa mieltä, voin ajatella, että juujuu, sen hoidan sitten huhtikuussa.

Tämä ei ole ihan vielä valmis, sillä lol(!), lopulta en edes keksinyt tarpeeksi tylsiä velvollisuuksia itselleni. Mutta jos te keksitte, mitä teiän pitäisi hoitaa omassa elämässänne, niin laittakaapi kommentteihin, niin mäpäs haen niistä itselleni inspiraatiota loppuvuoteen.

Tältä näyttää Tylsien velvollisuuksien vuosikello nyt:

Tammikuu: asuntolainat

Asuntolainojen kilpailutus sekä isomman asuntolainan lainalupauksen hankkiminen. Meillä on tällä hetkellä puolison kanssa yhteensä 205 000 euroa asuntolainaa + raloyhtiön putkiremppa- ja julkisivulainat (jotka eivät ole henk koht taseessa).

Lainat jakautuvat kolmeen: oman kodin asuntolaina ja kahden sijoitusasunnon asuntolainat. Ensinnäkin haluan tsekkaa, että ovatko meidän asuntolainojen ehdot edelleen hyvät, miettiä pitäisikö siirtyä 12 kk euriborista 3 tai 6 kk euriboriin ja pohtia, olisiko jonkinmoinen korkokatto paikallaan.

Lisäksi mä haluaisin ihan vain varoiksi kysyä, että kuinka isoon asuntolainaan meidän tuloilla ja varallisuudella nyt olisi mahdollisuus. Jos nyt sattuisi tulemaan joku unelmien koti myyntiin. Nyt on nimittäin ostajan markkinat. Haluaisin myös tarkat luvut siitä, että kuinka nopeasti meidän pitäisi myydä nykyinen asunto, eli olisiko mahdollista saada pitkä siltarahoitus, jos ei saadakaan tätä nykyistä kotia myytyä tuossa tilanteessa (toistan: ostajan, ei myyjän markkinat).

Helmikuu: hyväntekeväisyyshommat kuntoon

Mä juttelin ystäväni Katarinan kanssa ennen joulua ja sillä oli sellainen ajatus, että jokaisen pitäisi lahjoittaa nettotuloistaan 0,7 % hyväntekeväisyyteen. Summa perustuu siihen, että tämä on Suomen kehitysyhteistyöbudu. Mä ajattelin korottaa ja pyrkiä 1 prosenttiin nettotuloista.

Ja nyt seuraa pientä veronkierrollista kikkailua: Mä ajattelin lopettaa mun henk koht kuukausilahjoitukset ja siirtyä lahjoittamaan pelkästään firman kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että voin tuplata mun nykyisten lahjoitusten määrät. Ainoa, joka ei suostu ottamaan mun yritykseltä rahaa on Greenpeace. Tsekkasin tämän, ne ei ota yrityksiltä (edes mun piskuiselta oy:ltäni) masandeerosta. Haluavat säilyttää puolueettomuuden.

Itse asiassa mun pitää vielä tsekkaa, suostuuko Finnwatch ottamaan rahaa firmoilta, on mahdollista etteivät nekään suostu.

Maaliskuu: oman kehon tsekkaus

Maaliskuulle voisin varata kaikenlaisia lääkäri- ja hoitaja-aikoja. Veikkaan, että menen suoraan vain yksityiselle, koska oma kokemus tällä hetkellä julkisesta terveydenhuollosta (mulla ei ole mitään omia vakuutuksia) on vähän heikko muissa kuin akuuttiajoissa. (Laitoin joulukuun alussa Maisan kautta yhdestä jännästä luomesta kuvan, ei tullut vastausviestiä, höh!)

Eli mitään akuutteja ongelmia ei ole, mutta haluaisin käydä hammaslääkärillä ja suuhygienistillä hampaiden puhdistuksessa. Sitten haluan käydä gynellä tsekkauttamassa kaiken (mun kaveri onneksi suositteli yhtä ihanaa gynekologia).

Ja viimeiseksi ajattelin käydä tuossa luomitsekkauksessa. (Meillä on Kirsikan ja Vivianin kanssa tapana vitsailla siitä, että “onko influensseri käynyt luomitsekkauksessa, jos hän ei muistuta siitä lässyttävällä äänellä somessa? Vastaus: ei ole.)

Huhtikuu: kesälomasuunnitelmat kuntoon

Mun tämän hetken ajatus on, että esikoinen kävisi jollain leirillä kesäkuun ekalla viikolla. Tämän jälkeen voisi lähteä jonnekin reissuun. Haave olisi mennä kiertämään Viroa vuokra-autolla. Mutta voipi olla, että pitää yrittää tehä reissu kuitenkin junalla. Jouluna vuokrattiin auto ja lapset olivat taas niin yrjö suussa, ettei edes Helsinki–Turku-matka oikein mennyt kunnolla.

Toukokuu: käyn omat ja lasten vaatekaapit

Tämän teen joko huhti- tai toukokuussa, mutta haluan järjestää semmosen ison huolto-operaation, jossa tavlivaatteet pestään ja laitetaan kiertoon tai säilöön seuraavalle lapsoselle. Lisäksi sisävaatteet pitää käydä isosti läpi. Ette usko miten nautinnollista on laittaa kiertoon noita 1-vuotiaan vaatteita. Aaaaah! Ei enää ikinä 1-vuotiasta tämän vuoden jälkeen meille. (Ihana otus mutta niin perkeleellisen raskas.)

Kesä–elokuu: lomaa

Kesän ainoa tavoite on tehdä valokua-albumi vuodesta 2023. Tämä on musta aina nautinnollista ja kivaa tekemistä!

Syyskuu: Digisiivous

Tsekkaan suoratoistopalveluiden tarpeellisuudet, siivoan puhelimesta extrat kuvat pois, järjestän puhelimen ja tietokoneen näytön. Tämän voisi melkein siirtää alkuvuoteen, koska kärsin jatkuvasti siitä, etten löydä mitään mistään.

Lokakuu: Vakuutukset

Mä ehkä haluaisin jonkinlaisen henkivakuutuksen asuntolainoja silmällä pitäen. Myöskään en ole varma, onko meidän huvilan vakuutus tarpeeksi kattava, kun musta se on jotenkin kummallisen edullinen. Nämä kaihertaa mieltä, mutta en ole saanut tehtyä mitään niiden eteen.

Marraskuu:

Jotain tähän!

Joulukuu:

Kuten huomaatte, marras- ja joulukuulle en ole keksinyt vielä teemoja, mutta eiköhän niitä tule! Ihmisen elo on kuitenkin täynnä velvoitteita.

Noniin, mitäs hoitoa vaativia velvollisuuksia teillä on?





Previous
Previous

2023 viimeinen vauvavuosi

Next
Next

Joulu 2023